Конкурс по повод  Световния ден на доброволеца - 5 декември

...
Конкурс по повод  Световния ден на доброволеца - 5 декември
Коментари Харесай

Асеновград търси най-добрите дела за изминалата година

Конкурс по повод  Световния ден на доброволеца - 5 декември - ще се състои в Асеновград. Шести годишни номинации „ Донка Пашкова ”  за самодейност, осъществена благодарение на доброволци, ще дефинират най-хубавите каузи за последната година в общината. В конкуренцията могат да вземат участие и да бъдат номинирани начинания и дела, които са били в поддръжка на организации и групи и са осъществили самодейност благодарение на доброволци, без значение от задачата и метода на организация, източниците на финансиране, броя и възрастта на доброволците. Номинираната самодейност би трябвало да дава отговор на няколко условия.
Изисква се да е осъществена от организации и/или външни лица, само че да е ориентирана към локалната общественост. Каузата би трябвало да е осъществена в интервала декември 2018 година – декември 2019 година Целта на състезанието е да бъдат разпространявани доброволческите начинания в община Асеновград, както и да се подтиква инициирането и реализирането на доброволчеството. Представените каузо ще бъдат оценени съгласно смисъла им за хората в общността и броя на участниците. Определените, като " най-хубави " от особено жури ще получат приз „ Донка Пашкова ”– на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила огромна част от живота и активността си на общността.
Всички номинирани начинания ще получат грамоти. Добри каузи могат да бъдат номинирани от организации и обособени лица, като за задачата следва да се попълни формуляр на Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград. Предложения се одобряват до 03.12.19 година на e-mail: [email protected]. Наградите ще бъдат оповестени на 09.12.19 година на специфична гала. Организатори на състезанието са община Асеновград, Градска библиотека ”Паисий Хилендарски ” и „ Национален алианс за работа с доброволци ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР